Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-04-2024 7:41
http://investhelp.com.ua/ru/print/25923

Створення ОСББ – черговий крок до громадянського суспільства
Сентябрь 21, 2011 

20 вересня у Львові пройшов Форум об’єднань багатоквартирних будинків, який організували Львівське регіональне відділення Асоціації міст України, Ресурсний центр для ОСББ, Львівська міська рада, об’єднання «Самопоміч» за підтримки представництво Фонду Фрідріха Наумана в Україні. У заході були представлені 12 міст України. На Форумі ОСББ побувала і кореспондентка ВГО "Асоціація допомоги постраждалим інвесторам".
За словами Віталія Загайного, заступника керівника Львівського відділення Асоціації міст України, резолюція Форуму буде скерована громадським організаціям, а також засобам масової інформації. Крім того, цей документ отримають органи влади: від місцевого самоврядування до органів державної виконавчої влади.
Виступаючи на Форумі, Мер Львова, Андрій Садовий зауважив: «Сильна громада в будинку, селі, місті – це сильна громада в державі. Має бути громадянське суспільство і відомість. Перший крок до цього – це створення ОСББ».
З’ясувалось, що у Львові діє 430 ОСББ, а в області – 911. І ця цифра зростатиме. Керівник Інституту міста О. Кобзарєв повідомив, що згідно з проведеним опитуванням, мешканці-члени ОСББ на 15 % більше задоволенні якістю комунальних послуг.
Олесь Старовойт, депутат Львівської обласної ради, у своїй доповіді торкнувся теми просвітницької діяльності серед населення щодо створення ОСББ. Так, він запропонував провадити таку діяльність, зокрема, в рамках програм забезпечення житлом молодих сімей, а також доступного житла. Крім того, зачепив питання поширення енергозберігаючих технологій. Наприклад, ОСББ могли би брати кредит на впровадження енергозберігаючих технологій на своїй території, але частину кредиту відшкодовувала б влада.
Михайло Березовчук, заступника голови ВГО «Спілка власників житла» у своєму виступі висвітлив законодавчі перспективи ОСББ, які увійшли до резолюції Форуму ОСББ. Він запропонував внести до законодавства України нову статтю: «Особливості створення об’єднання у новозбудованих та реконструйованих будинках», яка передбачає обов’язкове створення ОСББ, а якщо протягом двох місяців після отримання 50% мешканців свідоцтв про право власності на житло об’єднання не буде створене, то обов’язок з учинення дій для його державної реєстрації покладається на орган місцевого самоврядування або на юридичну особу, на балансі якої перебуває будинок.
У резолюції також було багато інших пропозицій для підтримки діяльності та розвитку ОСББ.
27-28 жовтня 2011 року у Львові пройде Другий всеукраїнський форум ОСББ.

Прес-служба Асоціації

Иллюстрации

 


Назад Печать