Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
23-04-2024 8:29
http://investhelp.com.ua/ru/print/26167

На Рівненщині підрядник привласнив 266 тис.грн
Август 26, 2011 

Слідчі відділу податкової міліції ДПІ у м. Рівне порушили кримінальну справу відносно директора одної з будівельних фірм обласного центру. Його звинувачують у привласненні 266 тисяч гривень бюджетних коштів, які він отримав на виконання будівельних робіт на соціальних об’єктах Рівненщини.

Про це ZAXID.NET повідомив прес-офіцер УПМ ДПА в Рівненській області Олександр Мрозович.

Загальний кошторис робіт на двох об’єктах становив майже два мільйони гривень. Директор підприємства в цю суму заклав заробітну плату для своїх працівників – понад триста тисяч гривень. Коли всі кошти були отримані, роботи виконані, зарплати виплачені, і вже пройшло після того чимало часу, податківці виявили порушення законодавства в сфері тендерних закупівель за державні кошти. Вони звірили зарплатні відомості працівників будівельної компанії з інформацією Пенсійного фонду. Там повідомили, що за цей період робітники отримали зарплату лише 35 тисяч гривень на усіх, а не 300, як закладено в кошторисі будівельних робіт.

Податківці опитали працівників компанії, і жоден з них не поскаржився на директора, що той погано платить зарплатню чи затримує її. Виявилось, що керівник підприємства вніс в кошторис завідомо завищену суму заробітної плати, щоб привласнити її.

За цим фактом слідчі податкової міліції порушили кримінальну справу проти директора будівельної компанії за привласнення, розтрату майна або заволодіння ним шляхом зловживання службовим становищем в особливо великих розмірах. За такий злочин передбачене позбавлення волі на строк від п’яти до восьми років з позбавленням права займати певні посади на строк до трьох років. Збитки, завдані державі, будуть відшкодовані за рахунок накладення арешту на майно товариства та арешту на особисте майно осіб, що вчинили злочин.


Назад Печать