Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
19-03-2024 5:08
http://investhelp.com.ua/ru/print/26201

Правозахисники в судовому порядку відстояли право інвестора на квартиру
Август 19, 2011 

Судовий позов інвестора будівництва житлового будинку по вул. Київська, 174-а у м. Обухові щодо визнання недійсним договору іпотеки, укладеного між забудовником та банком у частині майнових прав на квартиру інвестора, суд задовольнив частково.

Разом з тим, суд відмовив у позовній вимозі стосовно вилучення записів про обтяження об’єкту нерухомого майна з Державного реєстру іпотек і Єдиного реєстру заборони відчуження об&lquot;єктів нерухомого майна.

Правозахисники ВГО «Асоціація допомоги постраждалим інвесторам», які забезпечували юридичний супровід справи, вважають, що друга частина рішення є невмотивованою, адже з моменту визнання договору недійсним зникають підстави існування записів у реєстрі. Правозахисник Асоціації Володимир Боряк зазначив: «Загалом ми задоволені рішенням, проте будемо оскаржувати його у частині вилучення записів з реєстрів».

Опис ситуації

У 2007 р. забудовник ТОВ «Перша українська індустріально-будівельна компанія» отримала великий кредит від ПАТ АКБ «Київ». У забезпечення виконання зобов’язання забудовник передав майнові права на зазначений будинок, тим самим фактично розпорядившись майном, яке вже йому не належало, оскільки майнові права на квартири належать фізичним особам – приватним інвесторам.

Правозахисники Асоціації наразі представляють у суді інтереси 7-ми інвесторів будівництва по вул. Київська 174-а у м. Обухові. 9 серпня 2011 р. відбулося перше судове засідання. Відповідачі не з’явилися, суд задовольнив клопотання про заочний розгляд справи (без представників відповідача). У справі будуть чергові судові розгляди, про що інформуватимемо додатково.

 

Прес-служба Асоціації

 

Иллюстрации

 


Назад Печать