Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
18-04-2024 21:55
http://investhelp.com.ua/ru/print/26461

Витяг з Державного реєстру обтяжень рухомого майна
Ноябрь 30, 1900 

Державний реєстр обтяжень рухомого майна (далі - Реєстр) - єдина комп&lquot;ютерна база даних про виникнення, зміну, припинення обтяжень, а також про звернення стягнення на предмет обтяження (п. 2 Порядку ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 05 липня 2004 року № 830).

Держатель Реєстру – Міністерство юстиції України, забезпечує ведення Реєстру.

Адміністратор Реєстру - державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, відповідає за технічне, технологічне та програмне забезпечення Реєстру, збереження та захист даних, що містяться у Реєстрі.

Реєстратори - суб&lquot;єкти, уповноважені держателем Реєстру надавати послуги з державної реєстрації відомостей про виникнення, зміну, припинення обтяжень, а також звернення стягнення на предмет обтяження, приймати заяви, видавати завірені витяги з Реєстру та виконувати інші функції, передбачені Порядком ведення Державного реєстру обтяжень рухомого майна, затвердженим Постановою Кабінету Міністрів України № 830 від 05.07.2004 року.

Реєстраторами Реєстру є:

  • Державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України;
  • (Київська обласна філія Інформаційного центру Міністерства юстиції України розташована за адресою: 04073, м. Київ, вул. Ливарська, 1 літ. А)
  • Державні нотаріальні контори;
  • Приватні нотаріуси.

Для отримання витягу з Реєстру Вам необхідно звернутись до реєстратора та подати наступні документи:

  • Заяву про надання інформації встановленого зразка;
  • Копії квитанцій, виданих банком, або копії платіжних доручень з відміткою банку про сплату коштів за отримання відомостей з Реєстру;
  • Паспорт громадянина України (пред’являється).

Вартість отримання витягу:

  • За послуги державного нотаріуса та Державного підприємства "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України з видачі витягу з Реєстру Постановою Кабінету міністрів України № 830 від 05.07.2004 року встановлено плату у розмірі 34 грн. 00 коп.
  • Приватні нотаріуси, як правило, встановлюють вищу плату.  Слід також зазначити, що не всі приватні нотаріуси мають технічну можливість надати витяг, адже не всі приватні нотаріуси мають доступ до Реєстру.

Реквізити для оплати вартості послуг з надання витягу з Реєстру можна отримати безпосередньо у реєстратора.

Зважаючи на викладене, суб’єктами-носіями інформації про виникнення, зміну, припинення обтяжень, а також про звернення стягнення на предмет обтяження можна вважати Міністерство юстиції України, державне підприємство "Інформаційний центр" Міністерства юстиції України, державні нотаріальні контори, приватних нотаріусів та кредиторів/боржників.


Назад Печать