Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 15:23
http://investhelp.com.ua/ru/print/26465

Висновок експертизи проектів будівництва
Ноябрь 30, 1900 

Порядок затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи, затверджено Постановою Кабінету Міністрів України від 11 травня 2011 року № 560.

Метою проведення експертизи проектів будівництва (далі - експертиза) є визначення якості проектних рішень шляхом виявлення відхилень від вимог до міцності, надійності та довговічності будинків і споруд, їх експлуатаційної безпеки та інженерного забезпечення, у тому числі до доступності осіб з обмеженими фізичними можливостями та інших маломобільних груп населення, санітарного і епідеміологічного благополуччя населення, охорони праці, екології, пожежної, техногенної, ядерної та радіаційної безпеки, енергозбереження і енергоефективності, кошторисної частини проекту будівництва.

Експертиза є завершальним етапом розроблення проектів будівництва.

Експертизу проводять експертні організації незалежно від форми власності, що відповідають критеріям, визначеним Міністерством будівництва та житлово-комунального господарства.

Інформація про експертні організації, які відповідають критеріям, оприлюднюється зазначеним Міністерством на його офіційному сайті (п. п. 6, 7 Порядку затвердження проектів будівництва і проведення їх експертизи).

Експертна організація, яка проводить експертизу, визначається замовником будівництва.

Експертизу не може проводити розробник проекту будівництва.

Замовником експертизи може бути замовник будівництва або проектувальник, якщо це передбачено договором на виконання проектно-вишукувальних робіт.

Отже, примірники висновку експертизи проектів будівництва зберігаються у замовника будівництва та проектувальника, якщо це передбачено договором на виконання проектно-вишукувальних робіт, експертні організації, що безпосередньо проводила експертизу проекту.


Назад Печать