Ассоциация помощи пострадавшим инвесторам
29-03-2024 16:32
http://investhelp.com.ua/ru/print/26579

Позовна заява про стягнення коштів за ненадані комунальні послуги
Ноябрь 30, 1900 

До __________________________ суду
__________________________________
Позивач: _________________________,
який мешкає за адресою: ____________
_________________________________.
Відповідач: _______________________.
Юридична адреса: _________________
_________________________________.
Ціна позову: ______________________

 

ПОЗОВНА ЗАЯВА

про стягнення коштів за ненадані комунальні послуги

 

Я проживаю у ____________ квартирі, ______________________________, за вищевказаною адресою. Протягом _______________, починаючи з ____________ до _____________ в нашому домі було відключене __________________________, що спричинило мені значні побутові незручності. Тим самим Відповідач порушив ч. 3 ст. 16 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», в якій зазначається, що комунальні послуги надаються безперебійно, за виключенням аварійних ситуацій.

Однак, Відповідач за цей період виставив до оплати рахунки за ці послуги як за такі, що надавалися. Посадові особи Відповідача, зокрема, _____________________________________________, відмовились надати будь-які пояснення з приводу оплати послуг, що не надавалися.

Такими діями Відповідач також допустив порушення чинного законодавства, зокрема ч. 4 ст. 16 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», де прямо вказано, що у разі застосування перерви в наданні послуг виконавець/виробник зобов&lquot;язаний повідомити через засоби масової інформації  про таку перерву споживача не пізніше ніж за 10 днів (за винятком перерви, що  виникла внаслідок аварії або дії непереборної сили). У повідомленні необхідно зазначити причину та строк перерви в наданні відповідних послуг.

Таким чином, Відповідач допустив ряд порушень моїх прав споживача комунальних послуг, а саме:

- моє право одержувати вчасно та відповідної якості житлово-комунальні послуги (п. 1 ч.1 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»);

- моє право одержувати в установленому законодавством порядку необхідну інформацію про порядок надання житлово-комунальних послуг (п. 2 ч.1 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги»).

Відповідно до п. 3 ч.1 ст. 20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги» я маю право на відшкодування збитків, завданих моєму майну та/або приміщенню внаслідок неналежного надання або ненадання житлово-комунальних послуг. Оскільки Відповідач стягнув з мене вартість комунальних послуг, яких фактично не надав, мені було завдано матеріальну шкоду в розмірі _______ грн. _____ коп.

Згідно зі ст. 22 Закону України «Про захист прав споживачів» захист прав  споживачів, передбачених законодавством, здійснюється судом. Споживачі  звільняються від сплати державного мита за позовами, що пов&lquot;язані з порушенням їх прав.

Враховуючи викладене, керуючись ст. 1166 ЦК України, ст.ст. 16,20 Закону України «Про житлово-комунальні послуги», ст. 22 Закону України "Про захист прав споживачів",

 

ПРОШУ: 

1. Стягнути з ___________________ на мою користь кошти за ненадані комунальні послуги _______________________________________________ в сумі ______________________________________________________________________.

2. В якості свідків запросити громадян:

___________________, який мешкає за адресою: ______________________,

___________________, який мешкає за адресою: ______________________.

 

ДОДАТОК:

1. Копії квитанцій про оплату комунальних послуг

2. Копія позовної зави.

Дата                                                                                                                         Підпис

 


Назад Печать